Volkswagen отримає 351 млн доларів компенсації за дизельний скандал

Автовиробник досяг угоди з колишнім генеральним директором Мартіном Вінтеркорном і трьома іншими колишніми топ-менеджерами. Вінтеркорн погодився виплатити компенсацію в розмірі 11,2 мільйона євро.

0
327

Volkswagen Group заявила, що досягла угоди з колишнім генеральним директором Мартіном Вінтеркорном і трьома іншими колишніми топ-менеджерами про компенсацію за їх участь в скандалі з викидами дизельних двигунів, що отримав назву «Дізельгейт». В ході врегулювання інциденту з топ-менеджерами VW отримає 288 мільйонів євро (351 мільйон доларів) як компенсацію у зв’язку зі скандалом, який обійшовся компанії більш ніж в 32 мільярди євро у вигляді штрафів, ремонту та судових витрат.

«Вінтеркорн погодився виплатити 11,2 мільйона євро компенсації. Руперт Штадлер, колишній генеральний директор підрозділу Audi VW, погодився заплатити 4,1 мільйона євро. Вольфганг хац, колишній головний інженер VW Group, заплатить 1,5 мільйона євро. Колишній глава відділу розвитку Audi Стефан Кнірш заплатить 1 мільйон євро », – йдеться в заяві німецького концерну.

Автовиробник заявив, що також отримає 270 мільйонів євро за страховкою відповідальності своїх директорів і посадових осіб (D & O). При цьому екс керівник Audi і  VW Ульріх Хакенберг не зміг узгодити компенсацію з концерном, тому буде проведена підготовка до судового позову проти нього.

Хакенберг був архітектором платформи MQB VW Group, яка лежить в основі більшості автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння.

Компенсаційні виплати як і раніше повинні бути схвалені щорічним зібранням VW Group 22 липня . При цьому узгоджені виплати є найвищими в Німеччині. Більше десяти років тому колишній генеральний директор Siemens Генріх фон Пірер виплатив своєму колишньому роботодавцеві компенсацію в розмірі 5 мільйонів євро.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!