Кабмін готує новий податок на автомобілі

0
249

Народний депутат України від політичної партії «Голос» Ярослав Железняк повідомив, що депутати Верховної Ради готують черговий «сюрприз» для автомобілістів. За його словами, список автомобілів неоподатковуваних на розкіш незабаром буде істотно розширено.

Ярослав Железняк зазначає, що розкішшю в Україні вважалися ті автомобілі, ціна яких перевищувала 70 тис.у.е. Власники розкішних автомобілів зобов’язуються платити щорічно податок в розмірі близько тисячі доларів.

«Зараз українці будуть платити не за люксові марки, а за автомобілі, які коштують більше 40 тисяч доларів США. Я вважаю це не справедливим », – каже Ярослав Железняк.

Народний депутат зазначає, що таким рішення уряд ставить українців перед вибором: платити чималий податок або продати машину, оскільки купуючи авто далеко не люксових брендів автомобіліст не сподівається довічно платити за нього податок.

Ярослав Железняк вважає, що в українців виникне питання, чому країна, не вирішує проблеми податкових і митних «прогалин», а обкладає народ новими податками.

Додамо, що Кабінет міністрів України схвалив новий податковий законопроект, котори в народі отримав назву «ахметовський». У разі затвердження цього документа, податкове навантаження відчує не тільки пан Ахметов, а й власники машин вартістю понад 40 тис. доларів.

Джерело:  enovosty

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!