Ford заявив, що вже до 2030 року 40% нових автомобілів будуть електричними

0
27

Під час презентації під назвою Delivering Ford + компанія розповіла про свою нову стратегію, центральне місце в якій займають електромобілі та підключені сервіси. В найближчі п’ять років компанія планує витратити  $ 30 млрд (замість раніше заявлених $ 22 млрд) на розробку та вдосконалення виробництва електричного транспорт. Зокрема, електричні версії отримають кросовери Explorer і Lincoln Aviator. Крім того, обіцяють дві нових платформи: одна для повнорозмірних пікапів, інша — для різних типів повно- і задньопривідних автомобілів.

Крім інвестицій Ford створює самостійний бізнес для управління підрозділом комерційного транспорту Ford Pro. Компанія сподівається, що більш спеціалізовані послуги дозволять їй ще більше зміцнити свої позиції на ринку, на якому вона вже і так виробляє 43% комерційних вантажівок і фургонів, розповідає Verge.

Крім цього, як заявив глава компанії Джим Фарлі, Ford планує випускати ще більше автомобілів, здатних оновлюватися «повітрям». І до середини 2022 їх стане більше, ніж у Tesla.

Якісне підключення дозволить компанії надавати власникам автомобілів більш зручний мобільний сервіс. Крім того, мобільні технології — важлива частина стратегії Ford з розвитку комерційного підрозділу. У компанії є 160 000 клієнтів, які вже оплачують підписку за просунуту версію телематики.

Ще однією темою для обговорення на презентації стало виробництво власних елементів живлення разом з південнокорейською SK Innovation, договір з якою був анонсований на минулому тижні. Літій-іонні батареї будуть випускатися під брендом IonBoost, літій-фосфатні назвали IonBoost Pro. Також Ford розробляє твердотільні батареї, які, імовірно, будуть готові до кінця десятиліття.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!