За п’яне водіння можуть ув’язнювати довічно, – проект

0
38

Українських водіїв, схоже нічого не лякає. З березня цього року відповідальність за наслідки спричинені п’яницями за кермом посилили, але попри сподівання нардепів чуда не сталось.

За даними Департаменту патрульної поліції за березень—квітень цього року трапилось 212 резонансних аварій. Кожного разу водії були п’яні чи під наркотичними препаратами. В результаті ДТП загинуло 20 громадян, 261 особа травмовані.

У парламенті зробили висновок, що відповідальності від 7 до 12 років позбавлення волі, яку щойно впровадили законом №1231-IX, пияки не бояться. Тож нардепи зареєстрували проект «Про внесення змін до Кримінального кодексу України» (№5527). Головна ідея — доповнити ст.286-1 КК ще однією частиною. Якщо водій на підпитку чи в стані наркотичного сп’яніння спричинить смерть хоча б одній людині, то на нього чекатиме від 12 років позбавлення волі до довічного ув’язнення.

Очевидно, що безвідповідальність водіїв спричинена відчуттям безкарності, а обрана тактика посилення санкції не дає результатів. Утім, поки законодавець продовжує лише залякувати.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!