В Україні значно виростуть в ціні вживані авто з США

0
1753

На українському ринку очікується серйозне зростання цін на вживані авто.

Якщо точніше, то подорожчають старі автомобілі з Америки і в тому числі – популярні битки, пише autoportal.ua.

Всьому виною зростання попиту на вживані авто в США. За даними Motor1, він стабільно зростає останній рік і тільки за останні три тижні підскочив відразу на 5%.

Як повідомляють аналітики Cox Automotive, у порівнянні з квітнем 2020 року старі авто в США подорожчали в середньому на 30%. Зараз їх ціни найвищі за останні 20 років.

Причин такого стрімкого подорожчання кілька. По-перше, в карантин величезна кількість американців вирішили обзавестися хоча б якимось автомобілем, щоб не їздити в громадському транспорті. Тим більше, що держава виплатила 2,5 трильйона доларів субсидій.

По-друге, в 2021 році через дефіцит мікрочіпів багато автовиробників змушені призупиняти випуск машин. Попит на нові авто перевищує пропозицію і в цих умовах багато американців звернули увагу на ринок секонд-хенду.

Причому, купують не тільки б/у авто в хорошому стані, але і популярні в Україні битки з США. Оскільки пандемія коронавірусу найближчим часом навряд чи закінчиться і дефіцит мікрочіпів НЕ буде заповнений, то ціни на старі авто з Америки будуть тільки рости.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!