В Україні можуть істотно знизиться ціни на нові автомобілі

0
79

У квітні поточного року в Україні було реалізовано рекордну, за останні 8 років, кількість нових автомобілів. Найпопулярнішими стали моделі, на які були запропоновані знижки.

Найпопулярнішим легковим автомобілем став кросовер KIA Sportage, який пропонували зі знижкою в 600 євро. Успішним став і кросовер Volkswagen Touareg.

Голова Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко прогнозує, що незабаром ціни на нові автомобілі в Україні істотно знизяться. На його думку, на це є дві причини: зміцнення гривні і високий рівень конкуренції між виробниками.

Експерт зазначає, що зацікавлені в українському ринку автомобільні компанії продовжать знижувати ціну на свої моделі. Він посилається на ситуацію, яка сьогодні спостерігається на ринку в США, де ведуть активну конкуренцію два великих виробника – Toyota і General Motors. Однак в Україні, істотно знизити ціни виробники не можуть, оскільки в США вони мають альтернативне джерело заробітку у вигляді продажу запчастин.

Олег Назаренко розповідає, що в США виробники машин можуть знижувати ціну на моделі майже до собівартості, а потім компенсують витрати на заробіток від продажу запчастин. У США, на відміну від України, поставити на машину китайський аналог запчастини, не можна. Це може спричинити проблеми зі страховою. А в нашій країні, близько 95% ринку запчастин, це «фуфло з Китаю».

Експерт додав, що в Україні ціни на нові машини на порядок нижче, ніж в Європі. Це обумовлено низькою платоспроможністю громадян.

Глава ВААІД підкреслив, що на ціну авто впливають і такі фактори як сезон і курс долара.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!