Діє новий тимчасовий порядок оформлення «євроблях»

Власники автомобілів на європейських номерах реєстрації зможуть зробити митне оформлення своїх авто на пільгових умовах протягом 180 днів. Ветерани АТО - протягом 270.

0
190

15 травня набули чинності Закони України: «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо справляння податків і зборів, інших обов’язкових платежів, об’єктом оподаткування якими є транспортні засоби» від 15 квітня 2021 № 1402-IX; «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового спрощення митного оформлення транспортних засобів, ввезених на митну територію України» від 15 квітня 2021 № 1403-IX.

Згідно з повідомленням , розміщеним на офіційному інтернет-порталі Президента України, вводиться новий тимчасовий спрощений порядок митного оформлення автомобілів, ввезених з-за меж України.

Необхідно нагадати, що відповідно до зазначених вище законодавчих актів за спрощеною процедурою здійснити митне оформлення автомобіля мають право громадяни, чий автомобіль  старше 5-ти років і був ввезений на митну територію України до кінця 2020 року. Для таких авто діють знижені ставки ПДВ і акцизного податку. Сума акцизного податку буде залежати від віку автомобіля, обсягу і типу двигуна і не буде залежати від його вартості. Базова ставка буде коливатися від нуля до 150 євро і в більшості випадків вартість митного оформлення авто  не перевищуватиме однієї тисячі євро .

Крім того, власники таких автомобілів тимчасово звільняються від сплати ввізного мита .

Також необхідно відзначити, що за пільговим механізмом може бути розмитнений один автомобіль однієї категорії одного власника.

Терміни дії тимчасового пільгового порядку митного оформлення – 180 днів з моменту вступу в силу законів. Для учасників АТО / ООС – 270 днів .  

Слід нагадати, що під дію законів не потрапляють транспортні засоби, які не відповідають екологічним нормам «Євро-2» і нижче, походять із держави-окупанта (держави-агресора) або ввозяться з тимчасово окупованої території України.

Закони вводяться в дію через один місяць з дня набрання ним чинності.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!