Обмеження швидкості: в поліції повідомили про винятки

0
11608

З 1 січня 2018 року, в Україні набуло чинності рішення про обмеження максимальної швидкості в населених пунктах до 50 км/год. Проте, воно не буде діяти не на всіх ділянках міст і селищ.

Як повідомив «Громадському» заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, на трасах і магістралях місцева влада має право встановити більш високу швидкість.

«Є пункт 12.8 Правил дорожнього руху, який передбачає, що в конкретно визначених місцях органи місцевого самоврядування за погодженням з поліцією, можуть встановлювати інші знаки. І там швидкість буде вище, наприклад на проспекті Бажана або Перемоги (в Києві – ред.)», – заявив Білошицький.

Також він повідомив, що в разі прийняття ще одного урядового законопроекту, допустимий поріг перевищення швидкості на дорогах зменшать з 20 до 10 км/год.

Білошицький також зазначив, що найчастіше до травмування і загибелі на дорогах призводять перевищення обмеженої швидкості руху, порушення правил маневрування, недотримання дистанції та керування в стані алкогольного сп’яніння.

джерело

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!