Названо спосіб як підзарядки електромобіль на ходу

Представлений концепт нової системи, який дозволяє заряджати електрокари безпосередньо в процесі руху.

0
36

На реалізацію нового концепту необхідно буде виділити трильйони доларів лише в США. Фахівці з Корнельського університету заявили, що один з бар’єрів для поширення електрокарів стала проблема зарядки пристроїв. Згідно з представленими даними, п’ята частина всіх покупців через якийсь час повертається до звичайних машин через проблеми з зарядкою.

«На автомагістралях будуть зроблені смуги для зарядки. Це будуть смуги, підвищеної завантаженості, – повідомив фахівець. – Якщо у вас закінчується заряд батареї, ви просто переїжджаєте на смугу для зарядки. Система буде визначати, який автомобіль виїхав на дану смугу, і пізніше надішле вам рахунок ».

Дана технологія передбачає інтеграцію безпосередньо в дорожнє полотно певних металевих пластин, що підключаються до лінії електропередач і високочастотного инвертору. При проїзді по такій дорозі електрокара він заряджає батарею за рахунок індукційного струму.

У разі широкого впровадження, даний концепт потребують немалих інвестицій в будівництво самих доріг. Імовірно це мільярди, якщо не трильйони доларів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!