Експерти назвали наслідки заправки автомобіля неякісним бензином

Визначити якість палива можна за допомогою простого тесту.

0
110

Фахівці назвали ряд наслідків, які з’являться, якщо заправляти автомобіль неякісним паливом. Ця проблема існує з початку серійного виробництва транспортних засобів, пише АвтоПарк.

Водіям варто проявляти уважність. Як правило, більшість мереж заправок дбають про якість палива. Важливо звертати на зовнішній вигляд АЗС, техобладнання, інфраструктуру, способи оплати і на уніформу співробітників. Якщо виникають будь-які сумніви, то краще заправити автомобіль на іншій станції.

Визначити якість бензину можна за допомогою простого тесту. Необхідно капнути на шкіру трохи палива. Якщо це нормальний продукт, він повинен відразу ж випаруватися і не залишити жирних або ж брудних слідів. Якщо погане паливо все-таки виявилося в баку машини, то зрозуміти це при їзді досить складно.Не найновіші транспортні засоби реагують на заправку подібного продукту вібрацією, дивними звуками, втратою потужності, проблемами з запалюванням, вихлопом чорного кольору. Власники сучасних моделей спочатку нічого не помітять.

Якщо автомобіліст зрозумів, що в баку виявився сурогат, то потрібно відразу ж зупинитися, оскільки далі здійснювати рух на такому паливі не рекомендується. В ідеальному варіанті необхідно викликати евакуатор або ж попроситися кому-небудь на буксир до найближчого автосервісу. Продовжувати шлях допустимо виключно в екстрених випадках. Якщо в каністрі є нормальне паливо, то потрібно злити сурогат і залити його.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!