Tesla звинуватили в маніпулюванні даними

0
243

Американські блогери звинуватили Tesla в маніпулюванні даними щодо швидкості своїх автомобілів. Виявляється, компанія використовує різні методи для вимірювання прискорення від 0 до 60 миль в годину (96 км / г) – в базових моделях враховується час старту з місця, а в топових версіях задається інакше.

Невідповідність в методології, яке вводило клієнтів в оману, виявив один з редакторів YouTube-каналу Engineering Explained. Блогер відкрив офіційний сайт Tesla і привів в приклад оновленої Model S. Час розгону від 0 до 60 миль в годину в базовій версії зазначено без зірочки, а в топових версіях – Plaid і Plaid +., Цей же показник відзначений зірочкою.

Нижче дрібним шрифтом зазначено, що час розгону найбільш високопродуктивної моделі S розраховується не з місця, а з моменту, коли автомобіль пройшов один фут (30,5 см). Той же метод використовується в дрег-рейсингу.

Згідно Engineering Explained, оновлена ​​Tesla Model S прискорюється за 1,99 секунди не з 0 до 60 миль в годину. Розгін з місця до 60 миль займе більше 2 секунд, і, відповідно, заявлена ​​цифра 1,99 секунди є не чим іншим, як маркетинговим ходом.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!