В Україні поліція придумала новий спосіб штрафувати водіїв

0
782

У законі прописані підстави, на яких можна зупинити машину. Однак співробітники поліції придумали, як оштрафувати автомобілістів, навіть якщо немає факту порушення ПДР. Про це повідомляє «Твоя МАШИНА» .

В основному поліцейські зупиняють автомобілі, коли помічено порушення ПДР. Але співробітники розробили свою схему, щоб штрафувати водіїв навіть без законних підстав. Під час руху вони перевіряють по базі МТСБУ, чи є у автомобіля з конкретним номерним знаком страховий поліс. Якщо поліса немає, то водієві пред’являють цей факт і затримують.

Так і сталося з одним із водіїв. Автомобіліст висловився про незаконність такого затримання, хоча патрульні все одно виписали штраф в розмірі 425 гривень на підставі ч. 1 ст. 126 КУпАП. Тоді водій поскаржився до суду і виграв справу.

Суд постановив, що поліцейський має право вимагати у водія пред’явлення документів у разі, якщо той вчинив правопорушення або безпосередньо при оформленні ДТП. Якщо немає чітких доказів порушення ПДР, співробітники не мають права вимагати документи.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!