У Uber розроблять спеціальний електромобіль для таксистів

0
82

Компанія Uber оголосила про партнерство з британським стартапом Arrival, який зараз розробляє електричний автомобіль спеціально для таксі. Про це пише  Carscoops .

Виробництво цих автомобілів почнеться в 2023 році. У той же час в Arrival заявили, що їх транспортні засоби не будуть ексклюзивними для американської служби таксі. З водіями Uber будуть консультуватися в процесі розробки електрокара. Натомість компанія планує масово електрифікувати свої європейські і американські авто.

Дизайн загального авто буде оприлюднений до кінця цього року. На тизерері демонструють спрощений дизайн, з центрально встановленим екраном. 

Стартап EV стверджує, що їх таксі будуть зосереджені не тільки на скороченні загального вуглецевого сліду, але і на поліпшення комфорту водіїв і пасажирів. Повідомляється, що автомобілі будуть оснащені ергономічними сидіннями для водія, які полегшать тягар сидіння в автомобілі протягом тривалого періоду часу, і сидінням переднього пасажира, яке можна скласти для більшого простору для ніг. Крім того, задні сидіння автомобілів Arrival повинні успадкувати дизайн лавки, що полегшить пасажирам посадку і вихід з машини.

З моменту запуску в 2015 році Arrival отримав підтримку від Hyundai і Kia, і вони вже працювали в транспортному і логістичному секторах, розробляючи електробуси і навіть мікроавтобуси для глобальних логістичних компаній, таких як UPS.

Як і багато інших стартапів, вони ще не продають автомобілі, але новини про партнерство повинні підвищити довіру інвесторів. Тим часом, протягом останніх кількох років Uber ставив перед собою амбітні цілі, включаючи електрифікацію всіх автомобілів в Лондоні до 2025 року, а в Європі і Північній Америці це повинно статися до 2030 рік. Але співпраця з Arrival – це перший відчутний крок до досягнення таких цілей.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!