У Києві створили сервіс, який допоможе водіям уникати заторів на дорогах

0
1200

В рамках ініціативи Kyiv Smart City Київська міська державна адміністрація спільно з Управлінням патрульної поліції в місті Києві та навігаційним сервісом Waze розпочали глобальну партнерську програму для ефективного управління міським трафіком, поліпшення комфорту та безпеки на дорогах Києва із залученням комунальних, дорожніх і аварійних служб, поліції. Вже сьогодні здійснюється взаємний обмін інформацією для оптимізації дорожньої ситуації в місті, актуалізації змін у схемі руху з метою ефективного реагування служб на різні проблеми. В тому числі, карту перекриттів доріг в Києві оновлюватимуть безпосередньо працівники Патрульної поліції.

Директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров вважає, що Waze стане потужним навігаційним і соціальним сервісом взаємодопомоги і забезпечення безпеки на дорогах. Що дасть можливість використовувати його для зручної і точної навігації, розвантаження доріг шляхом оптимізації трафіку і актуальних місць перекриття, взаємодопомоги водіїв при аваріях, стихіях, негоді, викраденнях, фіксації порушень і проблем на автодорогах.

Для чого ви можете використовувати Waze вже зараз:

– Побудова оптимальних маршрутів з урахуванням ремонтів, пробок, перекриттів, ДТП, повідомлень про небезпеку на дорозі, ями, обмерзання, замети. Відображення переміщення техніки служб, в тому числі і снігоприбиральних.

– Можливість спілкування між водіями, взаємодопомога, поради, пересилання маршрутів, перегляду і редагування цін на автопослуги, АЗС, шиномонтаж, СТО, оцінка послуг тощо.

– Водій може запросити оперативну допомогу від інших водіїв і служб, якщо щось трапилося в дорозі, в тому числі для порятунку застряглих в снігових заметах.

– Швидка координація між водіями та поліцією під час перекриттів, викрадень, перехоплень.

джерело

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!