Українцям розповіли, що буде з цінами на бензин і дизпаливо в травні

0
992

Українським автовласникам слід приготуватися до зростання цін на бензин, який почнеться з першого травня.

Про це повідомляє портал ” Оглядач “.

В останні місяці паливо на українських заправках продовжує дорожчати. Незважаючи на плани вплинути на цей процес, очікується, що в травні 2021 року загальна тенденція до збільшення цін на АЗС продовжиться. Вартість літра бензину, наприклад, може піднятися ще на гривню.

Ціни на дизельне паливо теж може зрости навіть незважаючи на його поставки з Республіки Білорусь. Однією з головних проблем ринку є відсутність стабільності в закупівлі дизпалива через так звану “ланцюжок від” Роснефти “. У мережі автозаправок Glusco, пов’язаних з опозиційним депутатом Віктором Медведчуком, були проведені обшуки. З тих пір її материнська компанія Proton Energy Group SA фактично припинила роботу .

Експерти пояснили, що ця компанія здійснювала поставки дизельного палива в Україні з 2016-го року. Спочатку була надія на те, що вдасться знайти швидку заміну, проте цього виявилося не судилося збутися. І поки немає ніякої ясності щодо ситуації з новим трейдером.

Практично ніхто не здогадується, які реальні запаси дизельного палива в Україні. Відповідно до думки деяких експертів, до травня ці запаси можуть виявитися повністю витрачені. Забезпечити нормальне функціонування ринку зможуть 300 тисяч тонн дизпалива і мінімум 40 тисяч тонн скрапленого газу.

У подібній ситуації досить складно передбачити подальший розвиток подій. Деякі експерти, включаючи колишнього президента Асоціації операторів ринку нафтопродуктів України Леоніда Косянчука, впевнені, що продаж в Україні дизельного палива і скрапленого газу можуть обмежити. Вартість палива або сильно підвищитися, або заправляти будуть тільки обраних. Але це станеться лише в тому випадку, якщо держави не зможе поповнити запаси палива.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!