В Україні з’явиться найкоротша дорога з заходу на схід

0
976

На останньому засіданні уряду України було прийнято рішення реалізувати проект найкоротшої дороги, яка з’єднати Захід і Схід України – Львівську та Луганську області. Про це повідомляє mmr з посиланням на irtafax.

Кабінет міністрів України затвердив постанову, згідно з яким дві дороги державного призначення будуть з’єднані. Йдеться про трасу М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький і трасі М-04 Знам’янка-Луганськ-Ізварине. У підсумку вийде одна міжнародна траса М-30 Стрий-Умань-Дніпро-Ізварине. Тривалість М-30 складе 1446,6 кілометрів.

У пояснювальній записці до постанови зазначено, що після проведення ремонтних робіт на зазначеному маршруті, пропускна здатність траси складе 40-50тис. автомобілів. При цьому, дорога із заходу на схід України займе на 3 години менше часу.

Передбачається, що на новому маршруті з’являться під’їзди до міста Вінницю, Хмельницький, в перспективі до Луганська, аеропорту «Хмельницький» і обхід міста Дніпро.

В уряді підкреслюють, що запуск дороги М-30 дозволить розвантажити такі траси як Київ-Чоп та Київ-Харків-Довжанський, а також дороги і вулиці столиці.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!