Українцям розповіли, чи варто чекати дефіцит бензину

0
47

Україна в змозі вийти з ситуації з обмеженням поставок бензину з Російської Федерації з найменшими для себе втратами.

Про це повідомляє видання UBR .

Двадцять шостого квітня надійшла інформація щодо того, що Російська Федерація може тимчасово обмежити експорт бензину. Більш того, цей продукт може бути внесений до списку важливих для внутрішнього ринку товарів, експорт яких у виняткових випадках може бути навіть заборонений.

Двадцять першого квітня відбулася нарада у заступника голови уряду Російської Федерації Олександра Новака, на якому і було прийнято рішення по екпорту бензину. Втім, експерти не схильні вважати, що це спричинить за собою черговий паливна криза для України. Справа в тому, що імпорт бензину в Росії відносно невеликий, тому істотної проблеми дане рішення влади РФ для офіційного Києва не подасть.

“У цій області проблеми з ресурсним наповненням ринку вже почалися і, швидше за все, пікове значення дефіциту будемо відчувати вже в травні. Разом з тим, якщо імпортерам вдасться оперативно закупити дизельне паливо на спотовому ринку в достатній кількості, то і ця проблема може залишитися лише у відчуттях: Україна досить серйозно диверсифікувала імпорт нафтопродуктів за джерелами надходження “, – заявив генеральний директор мережі АЗС SunOil Леонід Косянчук.

Експерт зазначив, що в зв’язку з останніми подіями дуже важливо, щоб залізничний перевізник Укрзалізниця встиг доставити дизельне паливо разом зі скрапленим газом з портів Чорного моря.

“Рівень” цінової турбулентності “буде, в основному, залежати від ступеня дефіциту” дизеля “, тому сьогодні зробити будь-якої прогноз не представляється можливим”, – підсумував Леонід Косянчук.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!