Нова афера з розмитненням “євроблях”: як шахраї обманюють українців

0
1606

Верховна Рада прийняла два закони: 4643-д і 4644-д, які знижують вартість розмитнення авто на єврономерах і в той же час, в Україні активізувалися шахраї, які підробляють техпаспорта на авто. В першу чергу жертвами таких махінацій стають власники авто на європейській реєстрації.

Про це розповіли в організації “АвтоЄвроСила”.

Найчастіше обманюють власників автомобілів, які мають шведську або латвійську реєстрацію. Шахраї виготовляють фальшиві техпаспорти для крадених автомобілів на литовській, польській та українській реєстрації. Злочинці користуються тим, що більшість потенційних покупців євроблях не знають, як виглядає техпаспорт на авто в тій же Латвії або Швеції.

Так, оригінальний шведський техпаспорт, це просто аркуш паперу формату А4, блакитного і білого кольорів. У Латвії ж техпаспорт зроблений у вигляді ламінованої картки. Коли автомобіль знімають з обліку, то частина цієї картки зрізається, після чого її можна розкрити у вигляді книги. Якраз у внутрішній частині документа департамент з безпеки руху Латвії ставить штамп про імпорт і дату.

Важливо знати, що при розмитненні авто за липовими документами, нові власники євроблях можуть не тільки отримати значний штраф, а й зовсім втратити автомобіль.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!