МАЗ може покинути автомобільний ринок України

0
386

В Міжвідомчій комісії з міжнародної торгівлі заявили, що виявили факти дискримінації і недружніх дій з боку Білорусі щодо українських суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності. У відповідь на такі дії з боку Республіки Білорусь, Україна ввела мито. Тепер вся продукція білоруського автопрому обкладається додатковим податком в розмірі 35%.

Міжвідомча комісія встановила, що уряд Білорусі штучним чином створило бар’єри щодо імпортованих з України автомобілів. Так, було введено утилізаційний збір на українські колісні засоби і створені нерівні умови на участь в тендерах, що суперечить Договору про зону вільної торгівлі. Це призвело до утруднення виходу української продукції на білоруський ринок.

Як відповідь, Україна ввела нове мито на ряд товарів з Білорусі. Мито становить 35% від митної ціни на товар.

Рішення вступить в силу через 10 днів після публікації.

Українські підприємства активно співпрацювали з білоруськими автомобільними виробниками. Наприклад, у 2017 році Мінський автомобільний завод (МАЗ) став переможцем тендеру на постачання 100 примірників автобусів підприємству «Київпастранс».

Експерти припускають, що після введення мита на продукцію МАЗ, попит на неї в Україні значно знизиться через високу вартість. Найімовірніше, МАЗ покине український ринок.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!