Електрокар Volkswagen ID.4 заслужив премію «Всесвітній автомобіль 2021»

0
626

Переможцем премії World Car of the Year 2021 ( «Міжнародний автомобіль року – 2021», WCOTY) став компактний електричний кросовер Volkswagen ID.4. Журі конкурсу складалося 93 суддів з 28 країн.

Нагадаємо, в основі Volkswagen ID.4 лежить електрична модульна платформа MEB . Ця модель стала першим по-справжньому глобальним електромобілем Volkswagen . Кросовер паралельно проводять в Німеччині , Китаї та США і продають на основних найбільших ринках світу. ID.4 доступний як з моноприводом, так і з повним приводом. Віддача електродвигунів варіюється від 148 до 306 кінських сил, ємність АКБ – від 55 до 77 кВт * год.

У попередній раз модель Volkswagen ставала переможцем цього конкурсу в 2013 році. Тоді нагороду отримав лише вийшов на ринок Golf сьомого покоління.

Крім того, обрані кращі авто і в інших номінаціях. У категорії «Спортивний автомобіль року» переміг Porsche 911 Turbo . Перемогу в номінації «Люксовий автомобіль року» отримав новий Mercedes-Benz S-Class покоління W223.

Компактний електромобіль Honda e отримав «золото» в номінації «Міський автомобіль року».

Позашляховику Land Rover Defender дісталася перемога в категорії «Кращий дизайн автомобіля».

До слова, в минулі роки також була окрема категорія «Зелений автомобіль року», в якій розглядалися тільки електромобілі та гібриди, але в 2020 році її прибрали, так як такі автомобілі стали успішно виступати і в звичайних номінаціях. Це добре видно з цього року – відразу дві нагороди дісталися електрокарам.

У 2020 році переможцем в абсолютній категорії став кросовер Kia Telluride .

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!