Чому дешевий поліс автострахування небезпечний: ризики

0
282

Вартість полісу автоцивілки (ОСАГО, ОСЦПВ) може суттєво відрізнятися в залежності від страхової компанії майже вдвічі. Чому не варто купувати найдешевшу страховку?

Автоцивілка – це поліс, який гарантує виплату відшкодування не тому, хто його купив, а третій стороні – постраждалому в ДТП. Саме тому багато автовласників купують автоцивілку “для поліції”, тобто заради того, щоб не отримати штраф у 425 грн за його відсутність. Відповідно, беруть найдешевший поліс. Між тим, у випадку ДТП найдешевший поліс може не захистити.

Адже якщо страхова компанія не виконає своїх зобов’язань або поліс визнають підробкою, платити відшкодування за чуже авто доведеться саме власнику дешевого поліса. І зобов’яже це зробити суд, а згодом – виконавча служба. Остання заради сплати боргу може конфіскувати майно власника – як машину, так і нерухомість.

Тому надійність страхової компанії при купівлі автоцивілки важлива. Її можна перевірити за співвідношенням отриманих та виплачених коштів, в соцмережах та на форумах. Зазвичай найдешевші поліси – у невеликих страхових компаній, які мають проблеми з залученням клієнтів, тож роблять максимальні знижки на автоцивілку. Саме їх потрібно остерігатися.

Вартість полісу автоцивілки регулюється державою – вона залежить від типу транспортного засобу, об’єму двигуна, місця проживання власника та кількох інших аспектів. Однак якщо поліс на ваше авто коштує значно дешевший, ніж у конкурентів – потрібно замислитись про надійність страхової компанії.

Деякі страховики практикують так звані “прямі виплати” – коли у випадку ДТП саме компанія, у якої придбано поліси, виплачує відшкодування. Такий принцип значно ефективніший при свідомому виборі страхової компанії, однак ціна полісу зазвичай вища.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.