Чому дешевий поліс автострахування небезпечний: ризики

0
282

Вартість полісу автоцивілки (ОСАГО, ОСЦПВ) може суттєво відрізнятися в залежності від страхової компанії майже вдвічі. Чому не варто купувати найдешевшу страховку?

Автоцивілка – це поліс, який гарантує виплату відшкодування не тому, хто його купив, а третій стороні – постраждалому в ДТП. Саме тому багато автовласників купують автоцивілку “для поліції”, тобто заради того, щоб не отримати штраф у 425 грн за його відсутність. Відповідно, беруть найдешевший поліс. Між тим, у випадку ДТП найдешевший поліс може не захистити.

Адже якщо страхова компанія не виконає своїх зобов’язань або поліс визнають підробкою, платити відшкодування за чуже авто доведеться саме власнику дешевого поліса. І зобов’яже це зробити суд, а згодом – виконавча служба. Остання заради сплати боргу може конфіскувати майно власника – як машину, так і нерухомість.

Тому надійність страхової компанії при купівлі автоцивілки важлива. Її можна перевірити за співвідношенням отриманих та виплачених коштів, в соцмережах та на форумах. Зазвичай найдешевші поліси – у невеликих страхових компаній, які мають проблеми з залученням клієнтів, тож роблять максимальні знижки на автоцивілку. Саме їх потрібно остерігатися.

Вартість полісу автоцивілки регулюється державою – вона залежить від типу транспортного засобу, об’єму двигуна, місця проживання власника та кількох інших аспектів. Однак якщо поліс на ваше авто коштує значно дешевший, ніж у конкурентів – потрібно замислитись про надійність страхової компанії.

Деякі страховики практикують так звані “прямі виплати” – коли у випадку ДТП саме компанія, у якої придбано поліси, виплачує відшкодування. Такий принцип значно ефективніший при свідомому виборі страхової компанії, однак ціна полісу зазвичай вища.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!