У США старі авто виявилися дорожчими нових

Видання Motor1.com розповіло про вплив пандемії коронавірусу на авторинок США.

0
79

Як з’ясували фахівці видання Motor1.com, старі автомобілі в США стали коштувати дорожче нових. Виною всьому виявилися наслідки пандемії коронавірусу. Через брак чіпів і мікросхем в США почався тотальний дефіцит нових автомобілів, що стало причиною підвищення попиту на автомобілі з пробігом. Тепер старі автомобілі нерідко коштують навіть дорожче нових.

Згідно з даними Motor1.com, щотижня ціни збільшувалися приблизно на 1,7%, а за рік вартість уживаних автомобілів збільшилася на третину. Наприклад, в квітні на одному з аукціонів Kia Soul LX з пробігом приблизно в 8 тисяч км пішов з «молотка» за 18,5 тисячі доларів. Якщо такий же автомобіль був би доступний у дилерів, то він коштував би 17,6 тис. доларів.

Це ж стосується не самих популярних моделей і навіть битих автомобілів. Hyundai Accent 2017 року з пробігом близько 120 тисяч км купили за 8 тисяч доларів, тоді як середня вартість такої моделі з аналогічним пробігом становить 5,7 тис. доларів. Також не варто забувати, що існує комісія на покупку в розмірі 500 доларів, а щось на кшталт «нульового» ТО відразу після угоди потягне на 1500-2000 доларів.

Знизити вартість автомобілів можна завдяки зростанню пропозицій на ринку. Автолюбителі почали активно викочувати свої машини на ринок. Також не можна не відзначити, що влада США готова підтримати автомобільну галузь. На субсидії на покупку автомобілів планується виділити 2,5 трлн доларів, а ще частина коштів виділять на відшкодування податків. Тільки чи буде це рішенням або погіршить ситуацію – питання, оскільки стимулювання попиту на нові машини може лише погіршити їх дефіцит.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!