В якому випадку водії можуть не платити штраф за перевищення швидкості

0
898

Якщо радар TruCam без пломби, то штраф, накладений за нього, є незаконним. До такого рішення у справі № 752/8928/20 прийшов Шостий апеляційний адміністративний суд. Інформує портал UaMotors .

У травні 2020 року в Києві водія Audi A8 оштрафували за перевищення максимально дозволеної швидкості на 24 км / г. Перевищення швидкості патрульні поліцейські зафіксували за допомогою радара TruCam.

Автомобіліст зі штрафом не погодився і оскаржив його в суді. Місцевий суд в задоволенні його позову відмовив. Але це не зупинило водія. Справа в кінцевому підсумку потрапило в 6-й апеляційний адміністративний суд, який встав на сторону водія.

Суд взяв до уваги, що на фотографії радара TruCam, яку надав позивач, ні пломби і є ознаки фізичного втручання. Це означає, що радар ні повіреним.

Крім того, в оскаржуваній постанові немає даних, яким саме пристроєм було зафіксовано порушення водієм Правил дорожнього руху. Це порушує Інструкцію з оформлення поліцейськими матеріалів про адміністративні правопорушення в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані не в автоматичному режимі.

Беручи до уваги сукупність зазначених порушень, апеляційний суд скасував штраф.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!