Назвали фіналістів премії «Автомобіль року в світі»

0
500

Організатори всесвітнього конкурсу World Car of the Year назвали моделі автомобілів, що вийшли у фінал в п’яти номінаціях, включаючи головну категорію.

У головній номінації «Автомобіль року» в фінал вийшли моделі Honda e і Volkswagen ID.4 , а також Toyota Yaris. Таким чином, дві третини претендентів на даний титул – це електрокари. За бортом премії залишилися такі автомобілі, як Audi A3 , BMW 2-Series Gran Coupe , BMW 4-Series , а також Mercedes-Benz GLA , Mazda MX-30 , Kia Sorento і Kia K5 .

Список фіналістів в категорії «Міський автомобіль року» виглядає майже аналогічним чином, за винятком VW ID.4 : крім Toyota Yaris і Honda e за перемогу боротиметься ще й модель Honda Jazz . У номінації «Преміальний автомобіль року» в фінал пробилися три принципово різних машини: Land Rover Defender , Mercedes-Benz S-класу , а також Polestar 2 . Крім цього, Defender може стати кращим і в номінації «Дизайн року» : за цей титут йому доведеться поборотися з Honda e і Mazda MX-30 .

З числа претендентів на титул «Спорткар року» виключили відразу три автомобілі BMW: кросовери X5 M , X6 M , а також купе M2 CS . При цьому в фінал вийшли Audi RS Q8 , Porsche 911 Turbo , а також Toyota Yaris в хардкорних версії GR. Переможці у кожній з номінацій будуть названі 20 квітня 2021 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!