Xiaomi оголосила про початок виробництва електромобілів

Компанія планує інвестувати в проект $ 10 млрд протягом наступних десяти років

0
122

Представники Xiaomi підтвердили опублікований раніше звіт, в якому говорилося, що компанія має намір створити підрозділ з виробництва електромобілів. Сума початкових інвестицій в проект складе $ 1,5 млрд. Ще близько $ 10 млрд буде інвестовано протягом наступних десяти років.

«Компанія створить дочірню фірму, яка займатиметься управлінням і плануванням виробництва інтелектуальних електромобілів», – заявив один з інвесторів Xiaomi.

У свою чергу, безпосереднє виробництво електромобілів буде здійснюватися силами сторонніх компаній, при цьому традиційні автовиробники до співпраці залучатися не будуть. Проте, де будуть продаватися автомобілі і які ринки Xiaomi має намір освоїти, повідомлено не було.

Варто відзначити, що оголошення про плани по розробці електромобілів послідувала після того, як про участь в подібних проектах заявили представники ряду інших великих китайських технологічних компаній, включаючи Huawei і Baidu.

На даний момент лідерами з продажу електротранспорту в Китаї є компанії Nio і Xpeng, а також закордонний виробник Tesla. І хоча, на думку експертів, китайський ринок електрокарів вже переповнений, очікується, що продажі в країні електромобілів в цьому році зростуть більш ніж на 50%.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!