Розмитнення автомобіля за новими правилами: на що звернути увагу

0
196

Старі автомобілі з США і Європи займають пристойну частку автомобільного ринку. Причини популярності очевидні, адже такі автомобілі перевершують вітчизняні аналоги в якості. І навіть з урахуванням оформлення на митниці покупка обійдеться дешевше. Але абсолютно очевидно, що розмитнення авто – процедура, на яку простій людині потрібно витратити чимало часу і сил. Якщо немає досвіду, то вникнути в нюанси, мінливі закони швидко не вийде.

І не доведеться, тому що для цих цілей є митно-брокерська компанія УкрВіпСервіс. Фахівці візьмуть на себе розмитнення – заощадять ваш час і гроші.

Новий законопроект щодо розмитнення авто

За новим законопроектом, який підтримала Верховна Рада, передбачається доступне розмитнення протягом 180 днів після ввезення автомобіля. Тепер вартість оформлення буде розраховуватися інакше – за віком і обсягом двигуна. Вартість в розрахунок не береться. Однак закон діє для автомобілів, що відповідають екологічним нормам “Євро-2”, а також для водіїв, які реєструють на одну людину один транспортний засіб, не більше. Закон також не поширюється на тимчасово окупованих територіях.

Акцизний податок становить базова ставка, що залежить від віку авто і становить не більше 150 євро. У ставку по акцизному податку враховується сума об’єму двигуна і його тип. Електрокари і гібридні автомобілі ставкою не обкладаються. З власників, чиї авто оснащені двигунами внутрішнього згоряння, стягується додаткова плата в розмірі 100 євро. Фахівці можуть взяти на себе і оформлення транспортного засобу.

Де замовити послугу митного оформлення?

Складнощі з розмитненням авто виникають від незнання законів, відсутності досвіду в проведенні процедури, помилок у заповненні документів. Незначні, на перший погляд, порушення тягнуть за собою штрафи.

Перш, ніж ввозити авто, важливо перевірити супровідні документи, позначку в техпаспорті про те, що автомобіль знятий з обліку у себе «на батьківщині». Якщо все необхідне є, то оформлення пройде безперешкодно.

Допоможуть впоратися із завданням фахівці УкрВіпСервіс:

  • розкажуть, які документи потрібні;
  • розрахують вартість оформлення;
  • заощадять купу вашого часу, взявши на себе митні процедури.

Митні брокери УкрВіпСервіс з повною відповідальністю підходять до надання послуги, зможуть вирішити будь-які спірні ситуації.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!