Оприлюднено ціни на найдоступніший електричний кросовер в Європі

0
661

Румунська марка Dacia, що належить Renault, опублікувала прайс-лист на новий електричний кросовер Spring EV. Більш того, він вважається не тільки найдоступнішим електро-кросовером на європейському ринку, а й найдешевшим електромобілем в ЄС.

Правда, є нюанс. Його можна вважати найбільш дешевим в Європі, якщо врахувати вартість Dacia Spring Electric, включаючи субсидії. В цьому випадку у Франції, наприклад, його ціна стартує від 12 403 євро, що можна порівняти з вартістю компактного хетчбека Dacia Sandero з бензиновим двигуном.

Говорячи про характеристики Renault / Dacia Spring EV, тут є кілька важливих моментів. Перший: незважаючи на дешевизну, запас ходу у цій «електрички» цілком пристойний – 305 км (в режимі Еко). Другий: мабуть, це один з найбільш повільних автомобілів сучасності – 45-сильна установка забезпечує розгін до 100 км на годину за 19,1 секунди. Для порівняння – ЗАЗ Славута може розганятися до сотні за 15 з хвостиком секунд. Та й максималка у бюджетного електрокара далека від ідеалу – всього 125 км / г. Та ну його? Можливо і так, але ціна і цілком адекватний запас ходу напевно зроблять новий електромобіль Рено одним з найпопулярніших на ринку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!