У Європі придумали оригінальний спосіб боротися з п’яним водінням

0
1779

Найчастіше причиною ДТП є перевищення швидкості і нетверезі водії. Для того, щоб зменшити кількість «п’яних аварій», в Європі вирішили всі автомобілі оснастити алкотестерами.

Це допоможе підвищити безпеку на дорогах. Затверджено радикальний план, який містить багато нововведень. 

Головне нововведення – це установка алкотестерів в автомобілях. З 2022 року у всіх нових машинах повинен бути алкотестер. До 2024 року пристрій з’явиться абсолютно у всіх транспортних засобах. Перед початком руху водієві необхідно буде «подути в трубочку», а далі якщо тестер покаже наявність алкоголю, авто не заведеться.

Крім цього, в планах розробка системи автоторможенія, системи попередження при русі заднім ходом, функції виявлення втоми та інше.

Економічні новини раніше повідомляли , що в Україні почали діяти нові штрафи за порушення ПДР.

За керування автомобілем в нетверезому стані передбачено штраф 17 тис. грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік, а за повторне протягом року – 34 тис. грн з позбавленням водійських прав на 3 роки. За третій випадок протягом року – штраф 51 тис. грн з позбавленням водійських прав на 10 років з конфіскацією авто.

У той же час, МВС України працює над законопроектом, суть якого полягає в грошової компенсації за надані очевидцем свідоцтва про порушення ПДР.

Ідея в тому, щоб використовувати смартфон в автомобілі замість реєстратора, попередньо встановивши спеціальний додаток.

Таким чином, якщо ви помітили перед собою будь-яке порушення дорожніх правил – будь то проїзд на червоний сигнал світлофора, розворот через суцільну або, скажімо, водій зник з місця ДТП, – ви можете оперативно повідомити про це патрульних.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!