Українців попередили про подорожчання дизпального і автогазу до 30%

0
846

Блокування поставок нафтопродуктів в Україну найбільшим трейдером призведе до підвищення на третину вартості дизпалива і зрідженого газу, яке потягне і подорожчання бензину.

Про це пише UBR.ua .

З початку квітня швейцарська компанія Proton Energy Group SA припинить постачати в Україну нафтопродукти. Причинами цього вона назвала арешт технологічного палива і втручання в роботу з боку Служби безпеки України.

За словами глави відділу аналітики Forex Club Андрія Шевчишина, на ринку відбудеться дефіцит, що призведе до досить великого підвищення цін на паливо, а потім і на продукти, в які закладені витрати на логістику. Він зазначив, що найбільше постраждають аграрії, у яких скоро буде посівна.

Шевчишин прогнозує, що через рішення по швейцарському трейдеру нафтопродукти можуть подорожчати на 25-30%, якщо не трапиться швидкого заміщення втрачених обсягів.

Генеральний директор SunOil Леонід Косянчук заявив, що тенденції на європейському ринку палива стануть причиною швидкого підвищення цін в Україні на бензин (+1,28 грн. / Л) і дизпаливо (+1,31 грн. / Л).

Директор Консалтингової групи “А-95” Сергій Куюн вважає, що автогаз може подорожчати на 1 грн. / Л. На його думку, вартість ДТ буде залежати від достатності пропозиції на ринку і якщо брак складе хоча б 1% в балансі, це призведе до неконтрольованого подорожчання.

В даному випадку спрацює ланцюгова реакція: на одній автозаправної станції зникає паливо, споживачі починають панікувати і швидко роблять покупки на інших, причому заправляючи баки по максимуму.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!