Підвищені штрафи в Україні: Антон Геращенко розповів про найзухваліших водіїв

У МВС розраховують, що нові штрафи допоможуть зменшити кількість загиблих на дорогах на 10-15 % за підсумками 2021 року.

0
1019

З середи, 17 березня, в Україні зросли штрафи та покарання за порушення ПДД, введені Законом 2695, але не всі водії про це пам’ятали. Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на своїй сторінці у Facebook розповів про найзухваліших водіїв, яких сьогодні оштрафували поліцейські.

«Вже в 00:03 хвилини патрульними поліцейськими в місті Дніпро  був затриманій водій «Ніссан Максима» у стані алкогольного сп’яніння,   який стане першим, хто у разі визнання його винним судом, заплатить не 10 200 гривен як раніше, а – 17 000 гривень до бюджету.

А в 01:17 хвилин у місті Львові, був затриманий водій «Тойота Кемрі» який, увага!!! – вже втретє!!!!  за рік сів за кермо у стані алкогольного сп’яніння та й ще керував авто – не маючи на це права!!!, тому що раніше був позбавлений судом водійського посвідчення!

По ньому був складений адміністративний протокол за частиною 3 ст. 130 КУАПП, за якою тепер суд може дати йому до 15 діб під арештом, (щоб я до речі і зробив, якщо б був суддею), або понудити сплатити штраф у 51 000 гривен з конфіскацію належного  йому авто.

Раніше це б було лише 20 400 гривен без альтернативи у вигляді арешту та конфіскації.

Крім того, суд зобов’яже  його сплатити ще 20 400 гривен за те що він сів за кермо, будучи позбавленим права керування, тому що вже їздив за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Раніше за це зухвале правопорушення було сміхотворне покарання лише у 510 гривень!

Таким чином, або цей громадянин сплатить до бюджету разом – 71 400 гривень, або відсидить за ґратами до 15 діб за те що він втретЄ сів за кермо п’яний. І це буде справедливо!

Сподіваюсь,  що хоча б це зупинить цього водія від подальшого зухвалого порушення правил дорожного руху.

Або може він почне  користуватись громадським транспортом, або може найме собі водія?

Нагадаю, що за минулий рік поліцейськими всього складено 129447!!! протоколів про адміністративне правопорушення за статтею 130 КУпАП.

З них: за частиною першою статті 130 КУпАП складено 110834 матеріалів.

За частиною другою  (повторне керування у стані  сп’яніння) статті 130 КУпАП – 9456 матеріалів.

А за частиною третьою (керування у стані сп’яніння понад двох разів) статті 130 КУпАП – 7904 матеріалів.

Саме проти цих порушників, які найчастіше стають вбивцями на дорогах, і направлені такі жорсткі зміни в покараннях за керування у стані сп’яніння.

Ми в МВС очікуємо від введеня в дію нових штрафів та покарань зменшення кількості загиблих на дорогах на 10-15 % по підсумками року. Про що будемо регулярно звітувати суспільству.

Нагадаю, що минулого року на дорогах України загинуло  більше 3500 людей, а десятки тисяч отримали травми різного ступеню тяжкості.

Дякую Призиденту України Володимиру Зеленському за підтримку законопроекту 2695 та всім 325 депутатам Верховної Ради, які за нього проголосували.

А також всім журналістам, експертам, громадянам, які розуміють і підтримують дії по наведенню ладу на українських дорогах», — йдеться у повідомленні.

Як відомо, 16 лютого Верховна Рада прийняла як закон законопроект 2695 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху». 12 березня його підписав Володимир Зеленський. Наше видання проаналізувало, що зміниться.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!