У світі з’явиться електрокар дешевший за Tesla Model 3

Випуск таких авто планує на 2024–2025 рік.

0
65

Не тільки Tesla. Автоконцерн Lucid Motors вирішив створити гідного конкурента відомій автівці Ілона Маска та посунути седан Tesla Model 3.

Компанія збирається до 2024–2025 року випустити конкурента, автівку, яка буде більш бюджетною. Про це заявив СЕО Lucid і екс-інженер Tesla Пітер Роулінсон, повідомляє biz.liga.net.

«Світові терміново потрібні машини за $25 000. Інтерес до Lucid вже виявили шестеро великих автовиробників. Співпраця з іншою компанією може допомогти Lucid створити електрокар за $25 000 протягом наступних трьох-чотирьох років», — додав СЕО.

Відомо, що Tesla ще не випустила таку бюджетну модель.

Водночас Lucid у 2022 році збирається випустити версію електрокара преміум-класу Lucid Air дешевше $77 000. В 2023 р. планують випуск позашляховика під кодовою назвою Project Gravity.

За словами Роулінсона, виробництво великого та дорогого електрокара потребує менше ресурсів: «Щоб зробити автомобіль меншого розміру, потрібно більше капіталу, тому що вам потрібен більший завод і більше автоматизації».

Експерти відзначають, що Lucid може запізнитися з випуском бюджетного електрокара. Свої доступні моделі вже представляють Volkswagen, Hyundai Motor і Ford.

І поки конкуренти Маска планують, Tesla випустить фургон, на якому можна їздити навіть у разі апокаліпсису.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!