Новини

Компанія Volkswagen планує стати світовим лідером на ринку електромобілів до 2025 року

Share

Volkswagen Group представило глобальну програму розвитку компанії на найближче десятиліття. Вона має на увазі масштабні інвестиції у виробництво батарей і постійне нарощування частки електричних авто серед продажів концерну. А головною метою нової програми є лідерство Volkswagen на ринку електромобілів вже до 2025 року.

Volkswagen поступово повністю перейде на модульний випуск електричних авто на базі платформи MEB . Вже до 2022-му концерн випустить 22 моделі авто на базі даної платформи. При цьому в наступному ж році концерн запустити преміумного платформу PPE для випуску більш «спритних» електричних авто з меншим часом підзарядки, а також платформу наступного покоління SSP , на базі якої в майбутньому будуть випускатися машини всіх брендів, що входять до складу Volkswagen .

У минулому році компанія Volkswagen потроїла продажу електричних авто в порівнянні з 2019-му. Уже в 2021-м VW  має намір довести продажі електромобілів до 1 млн, до 2025-го – стати світовим лідером з випуску електрокарів, а до 2030-го – довести частку електричних авто від загальних продажів компанії в Європі до 60 відсотків.

Для досягнення цих цілей, Volkswagen інвестує у виробництво електричного та гібридного транспорту 46 млрд євро в найближчі 5 років. Також, щоб забезпечити стрімке зростання випуску електричних авто, VW вкладеться у виробництво уніфікованих батарей для свого електричного транспорту. Спільно з партнерами компанія Volkswagen побудує 6 фабрик з випуску батарей із загальною виробничою потужністю 240 ГВт на годину.

До того ж, VW  розширить спільно з партнерами мережу станцій швидкої підзарядки електричних авто в Європі до 18 тис. до 2025-го. Це в 5 разів більше, ніж на даний момент. У Китаї компанія буде оператором 17 тис. станцій до 2025-го, а в США – близько 3,5 тис. до кінця 2021-го.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Volkswagen

Останні записи

Представлений новий недорогий кросовер від Cupra (фото)

Модернізований кросовер Cupra Formentor 2025 модельного року представили під іміджевим брендом, який компанія SEAT створила…

04.05.2024

Без цих документів за кермо не можна: українським водіям загрожують серйозні штрафи

Українські водії перед поїздкою мають бути дуже уважними. Необхідно перевірити, чи є при собі три…

04.05.2024

Hyundai відкликає понад 13 000 автомобілів через дефект вихлопної системи

Компанія Hyundai заявила про рішення відкликати 13500 авто для усунення несправності, відповідно до інформації від…

04.05.2024

Mazda показала концептуальний електричний кросовер Arata (відео)

Крім Mazda EZ-6, японський виробник автомобілів показав на Пекінському автосалоні та елегантний концепт електропозашляховика Arata. Передбачається,…

04.05.2024

В Україні створили нову машину для роботи на бездоріжжі

Завод спецтехніки «Техкомплект» продовжує постачання таких затребуваних на вітчизняному ринку сьогодні аварійно-ремонтних майстерень. Днями було…

04.05.2024

Засекречений кросовер Dacia Stepway 2.0: як він може виглядати

Сьогодні хетчбек Dacia Sandero Stepway більше схожий на піднятий хетчбек, ніж на повноцінний кросовер. Так…

04.05.2024