Компанія Volkswagen планує стати світовим лідером на ринку електромобілів до 2025 року

0
93

Volkswagen Group представило глобальну програму розвитку компанії на найближче десятиліття. Вона має на увазі масштабні інвестиції у виробництво батарей і постійне нарощування частки електричних авто серед продажів концерну. А головною метою нової програми є лідерство Volkswagen на ринку електромобілів вже до 2025 року.

Volkswagen поступово повністю перейде на модульний випуск електричних авто на базі платформи MEB . Вже до 2022-му концерн випустить 22 моделі авто на базі даної платформи. При цьому в наступному ж році концерн запустити преміумного платформу PPE для випуску більш «спритних» електричних авто з меншим часом підзарядки, а також платформу наступного покоління SSP , на базі якої в майбутньому будуть випускатися машини всіх брендів, що входять до складу Volkswagen .

У минулому році компанія Volkswagen потроїла продажу електричних авто в порівнянні з 2019-му. Уже в 2021-м VW  має намір довести продажі електромобілів до 1 млн, до 2025-го – стати світовим лідером з випуску електрокарів, а до 2030-го – довести частку електричних авто від загальних продажів компанії в Європі до 60 відсотків.

Для досягнення цих цілей, Volkswagen інвестує у виробництво електричного та гібридного транспорту 46 млрд євро в найближчі 5 років. Також, щоб забезпечити стрімке зростання випуску електричних авто, VW вкладеться у виробництво уніфікованих батарей для свого електричного транспорту. Спільно з партнерами компанія Volkswagen побудує 6 фабрик з випуску батарей із загальною виробничою потужністю 240 ГВт на годину.

До того ж, VW  розширить спільно з партнерами мережу станцій швидкої підзарядки електричних авто в Європі до 18 тис. до 2025-го. Це в 5 разів більше, ніж на даний момент. У Китаї компанія буде оператором 17 тис. станцій до 2025-го, а в США – близько 3,5 тис. до кінця 2021-го.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!