Новини

Прем’єр сказав, коли в Україні стабілізуються ціни на пальне

Share

Про це він повідомив під час засідання Кабміну 10 березня, інформує Depo.ua.

Так, за його словами, стабілізація, ймовірно, відбудеться до кінця березня. Нині уряд веде діалог з представниками АЗС щодо цього питання.

Шмигаль пояснив, що зростання цін на пальне пов’язане з тим, що вартість нафти перебуває на дворічному максимумі.

“Водночас ми говоримо з представниками АЗС, а також проводимо роботу з ліквідації нелегальних заправок. За моїм дорученням вже працюють відповідні регіональні комісії. Найближчим часом ми побачимо результати їх роботи. За нашими очікуваннями стабілізація цін (на паливо, – ред.) відбудеться вже в кінці березня”, – сказав Шмигаль.

В Україні зростають ціни на пальне: як з цим бореться влада

Пальне на українських АЗС дорожчає з минулого року. Особливо помітним є зростання ціни на автомобільний газ, який з початку року збільшився у вартості на близько чверть і сягає подекуди вже 16 гривень за літр.

Водночас, згідно з даними щоденного моніторингу консалтингової групи “А-95”, ціни на пальне на заправках з початку березня щодня збільшуються на 10-50 копійок. В уряді вирішили боротися з такою тенденцією й наказали перевірити автозаправні станції на походження пального. Адже нелегали, ухиляючись від сплати податків, можуть тримати нижчу ціну і задовольняти частину попиту своїм контрафактом.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив створити робочі групи на рівні кожної області із боротьби з нелегальним ринком нафтопродуктів, а також провести перевірки автозаправних станцій (АЗС). Вже цього року будуть проведені не лише документальні перевірки походження палива на АЗС, а й лабораторні аналізи якісного складу нафтопродуктів.

Також повідомлялося, що сукупні втрати бюджету від діяльності нелегального сегмента паливного ринку за 9 місяців 2020 року вилилися в суму від 9 до 15 млрд грн. При цьому найбільша частка нелегальної реалізації пального була властива скрапленому газу – 35% (524 тис. т) і дизельному пальному – 19% (1 млн т).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Розкрито Toyota з найнижчою оцінкою надійності у 2024 році

Автомобілі Toyota вважаються одними з найнадійніших на світовому ринку. Їх купують величезними тиражами та стабільно…

03.05.2024

Новий Hyundai Palisade зняли зовні та всередині

Нове покоління флагманського кросовера Hyundai Palisade має побачити світ на початку 2025 року. А поки…

03.05.2024

Ferrari готує новий суперкар з мотором V12

Ferrari готує прем'єру суперкара із 12-циліндровим двигуном. У короткому відео, опублікованому в офіційному YouTube-каналі італійської…

02.05.2024

В Україні створили нову машину для бездоріжжя

Завод спецтехніки «Техкомплект» продовжує постачання таких затребуваних на вітчизняному ринку сьогодні аварійно-ремонтних майстерень. Днями було…

02.05.2024

Tesla припинила розвиток Supercharger та звільнила керівників проекту

Tesla залишили кілька керівників мережі швидкої зарядки Supercharger. Внаслідок реструктуризації корпорацію залишила голова підрозділу Ребекка…

02.05.2024

800-сильний McLaren Senna розбили об стіну під час поліцейського розвороту (відео)

Американець розбив об стіну McLaren Senna вартістю 1,3 мільйона доларів. Інцидент стався на бульварі Вентура…

02.05.2024