Прем’єр сказав, коли в Україні стабілізуються ціни на пальне

Очільник українського уряду Денис Шмигаль розповів, коли в Україні стабілізуються ціни на пальне

0
99

Про це він повідомив під час засідання Кабміну 10 березня, інформує Depo.ua.

Так, за його словами, стабілізація, ймовірно, відбудеться до кінця березня. Нині уряд веде діалог з представниками АЗС щодо цього питання.

Шмигаль пояснив, що зростання цін на пальне пов’язане з тим, що вартість нафти перебуває на дворічному максимумі.

“Водночас ми говоримо з представниками АЗС, а також проводимо роботу з ліквідації нелегальних заправок. За моїм дорученням вже працюють відповідні регіональні комісії. Найближчим часом ми побачимо результати їх роботи. За нашими очікуваннями стабілізація цін (на паливо, – ред.) відбудеться вже в кінці березня”, – сказав Шмигаль.

В Україні зростають ціни на пальне: як з цим бореться влада

Пальне на українських АЗС дорожчає з минулого року. Особливо помітним є зростання ціни на автомобільний газ, який з початку року збільшився у вартості на близько чверть і сягає подекуди вже 16 гривень за літр.

Водночас, згідно з даними щоденного моніторингу консалтингової групи “А-95”, ціни на пальне на заправках з початку березня щодня збільшуються на 10-50 копійок. В уряді вирішили боротися з такою тенденцією й наказали перевірити автозаправні станції на походження пального. Адже нелегали, ухиляючись від сплати податків, можуть тримати нижчу ціну і задовольняти частину попиту своїм контрафактом.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив створити робочі групи на рівні кожної області із боротьби з нелегальним ринком нафтопродуктів, а також провести перевірки автозаправних станцій (АЗС). Вже цього року будуть проведені не лише документальні перевірки походження палива на АЗС, а й лабораторні аналізи якісного складу нафтопродуктів.

Також повідомлялося, що сукупні втрати бюджету від діяльності нелегального сегмента паливного ринку за 9 місяців 2020 року вилилися в суму від 9 до 15 млрд грн. При цьому найбільша частка нелегальної реалізації пального була властива скрапленому газу – 35% (524 тис. т) і дизельному пальному – 19% (1 млн т).

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!