Назвали найбезпечніші автомобілі 2021 року

Американський страховий інститут дорожньої безпеки (IIHS) опублікував список найбезпечніших моделей машин 2021 року.

0
145

Американський страховий інститут дорожньої безпеки (IIHS) опублікував рейтинг найбезпечніших машин 2021 року. У порівнянні з 2020 роком нагород Top Safety Pick і Top Safety Pick + удостоїлися на 26 моделей авто більше. Всього в списку найбільш безпечних автомобілів 2021 року виявилися 90 моделей: у 2020 році цей перелік включав в себе 64 машини.

Щоб потрапити в число переможців, автомобілям потрібно було продемонструвати гарні результати в ході проведення краш-тестів, а також володіти ефективними системами активної безпеки і сучасною світлотехнікою.

В ході випробувань на ударостійкість, а також під час імітації несподіваної появи пішохода 41 модель автомобілів отримала оцінки «прийнятно» або «добре». Крім цього, дані машини продемонстрували «прийнятний» результат в тестах світлотехніки. Серед моделей, які отримали премію Top Safety Pick , виявилися наступні: Honda Civic , Nissan Sentra , а також Toyota Corolla . Крім того, кращими в даному рейтингу американські експерти назвали такі машини, як Audi A4 , BMW 3 , Chevrolet Equinox , Ford Escape і  Hyundai Sonata . Відзначається, що в це перелік потрапив лише один пікап: ним ставDodge Ram 1500 Crew Cab , що має систему запобігання фронтальних зіткнень.

Фахівці IIHS також виявили 49 моделей авто, які отримали найвищу нагороду – Top Safety Pick + . Ці машини повинні вже в базовій версії відповідати всім стандартам безпеки, прийнятим на американському ринку. У цю категорію потрапили переважно преміальні моделі: Audi A6 , Cadillac XT6 , Lexus NX , а також Volvo S60 . Кращими тут опинилися й інші автомобілі: Ford Explorer , Honda Accord , Kia K5 , Nissan Maxima , а також Mazda CX-5 і  Toyota Sienna . Єдиною маркою, яка не отримала жодної нагороди, сталаMitsubishi .

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!