Компанія Skoda розповіла про нову Fabia (ФОТО)

0
159

Нова Skoda Fabia четвертого покоління відрізняється яскравим дизайном, великим салоном, підвищеним комфортом і, завдяки передовим системам, ще більш високим рівнем безпеки.

Нова Skdoa Fabia отримає на вибір п’ять ефективних бензинових двигунів. Завдяки цьому чеський автовиробник не тільки збільшив кількість різних двигунів в порівнянні з попередником, а й значно розширила діапазон вихідної потужності – від 65 к.с. до 150 к.с., ніж раніше. Всі п’ять двигунів відносяться до нового покоління EVO Volkswagen Group. Це робить нову Fabia на 10% більш економічною, ніж її попередниця. У поєднанні з опціональним 50-літровим баком це дає запас ходу понад 950 км.

Завдяки безлічі оригінальних аеродинамічних деталей Skoda значно знизила показники витрати палива і викидів для нової Fabia. У порівнянні з попередником, коефіцієнт лобового опору (c d) чеського хетчбека знизився з 0,32 до 0,28, що зробило його найбільш аеродинамічний ефективним малолітражних автомобілем у своєму сегменті. Аеродинаміка в основному була розроблена з використанням точного моделювання CFD (обчислювальна гідродинаміка).

Також Skoda в черговий раз поліпшила безпеку пасажирів в новій Fabia і ще більше розширила діапазон доступних систем допомоги. Функції безпеки та комфорту тепер також включають нові допоміжні системи, які раніше були доступні для автомобілів більш високого рівня. Наприклад, автомобіль отримав системи Travel Assist і Park Assist. В хетчбек можуть бути встановлені до 9 подушок безпеки для захисту пасажирів у разі аварії. Це перша Skoda Fabia, яка пропонує додаткові кріплення ISOFIX і точки кріплення верхнього страхувального троса навіть для сидіння переднього пасажира.

Skoda також використовує можливості платформи Volkswagen Group MQB-A0 для нової Fabia. Ця платформа дозволяє використовувати новітні системи пасивної і активної допомоги і пропонує міцну конструкцію кузова з високим опором скручування і відмінною стабільністю. Для цієї мети автовиробник використовує високоміцні, високоміцні або спеціально загартовані стали гарячого штампування.

Крім того, автомобіль оснащений безліччю типових для бренду функцій Simply Clever. В цілому 13 нових рішень дебютують в Fabia, п’ять з яких є першими на Skoda, в результаті чого загальна кількість практичних деталей в малолітражці доведено до 43. Автомобіль отримав такі фірмові аксесуари, як скребок для льоду на кришці паливного бака з вимірником глибини протектора шин і власник квитків на передній стійці. Спинка переднього пасажирського сидіння, багатофункціональний кишеню для зберігання речей під кришкою багажника, додатковий роз’єм USB-C на дзеркалі заднього виду і дві кишені для зберігання смартфонів на спинках передніх сидінь для задніх пасажирів.

 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!