Новини

Chevrolet офіційно представила нові Bolt EV і Bolt EUV

Share

У концерні GM хетчбек Bolt EV провели рестайлінг, а також випустили потенційно більш затребувану крос-версію моделі під назвою Bolt EUV (Electric Utility Vehicle).

Базовий хетчбек Chevrolet Bolt EV отримав нове обличчя з «хижим» поглядом оптики, а замість імітації решітки радіатора встановлена тепер заглушка в відтінок кузова. Задня частина електрокара також перероблена: з’явилися нові ліхтарі і задній бампер. Емблеми на автомобілі тепер не золотистого, а чорного кольору.

Кросовер Chevrolet Bolt EUV має інший, ніж у хетчбека, кузов з менш однооб’ємними пропорціями. У нього відсутні трикутні віконця в передніх стійках даху, інша поясна лінія, а на даху стоять рейлінги. Колісну базу розтягнули з 2600 до 2675 мм, загальна довжина збільшилася з 4145 до 4306 мм. При цьому по ширині (1770 мм) і висоті (1616 мм) новий кросовер майже не відрізняється від хетчбека.

Оновлення принесло моделі Bolt EV новий інтер’єр, який виглядає суворіше, ніж у дорестайлингового хетчбека. Змінилися не тільки передня панель, але також кермо і крісла, а замість джойстика управління КПП тепер є кнопковий пульт. Приладова панель має восьмидюймовий екран, у медіасистеми тепер дисплей діагоналлю 10,2 дюйма. У дорогих комплектаціях хетчбека є вентиляція передніх сидінь і підігрів заднього дивана.

У кросовера Chevrolet Bolt EUV аналогічне внутрішнє оздоблення, але простору трохи більше, адже відстань між рядами збільшили на 76 мм. Однак обсяг багажного відсіку виявився навіть трохи менше, ніж у базової моделі: 462 літра проти 470 літрів за методикою EPA . При цьому тільки для паркетника можна вибрати опціонально панорамний дах.

Техніка у двох електромобілів однакова, вона дісталася від дореформеного Chevrolet Bolt EV . На передній осі встановлено електродвигун, який видає 204 к.с. і 360 Нм. Тягова батарея ємністю 65 кВт ∙ год з’явилася ще в минулому році (до цього була 60-кіловатна). За паспортом електричний хетчбек Bolt EV може проїхати на одній зарядці до 416 км, а важка крос-версія Bolt EUV – всього 402 км.

У базовій комплектації новинок є комплекс Safety Assist , що включає в себе системи автоматичного гальмування, утримання в смузі і ще ряд помічників. При цьому Bolt EUV став першою моделлю компанії Chevrolet , для якої за доплату пропонується Super Cruise , тобто, адаптивний круїз-контроль з другим рівнем автономності, перш пропонувався тільки для моделей Cadillac . Старт продажів Bolt EV і Bolt EUV в США намічений на літо.

Chevrolet Bolt EUV
Chevrolet Bolt EUV
Chevrolet Bolt EUV
Chevrolet Bolt EV
Chevrolet Bolt EV
Chevrolet Bolt EV

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Сервісні центри МВС відновили послугу щодо замовлення індивідуальних номерних знаків

Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що популярні серед водіїв індивідуальні номерні знаки знову доступні для…

16.05.2024

Volkswagen оголосив грандіозні знижки на свій електромобіль

Головна автомобільна новина для ринку США: покупка Volkswagen ID.4 2023 зараз може стати відмінною угодою…

16.05.2024

Renault показала 300-сильний гібридний Rafale

Лінійку флагманського Renault Rafale 2024 поповнила топова спортивна версія E-Tech 4x4 300 HP. Купе-кросовер є найшвидшою…

16.05.2024

Honda готує сім нових електромобілів

Компанія Honda розповіла про плани щодо розвитку свого електричного напрямку. З 2026 року почнеться глобальне…

16.05.2024

Nissan хоче відродити позашляховик XTerra: як він може виглядати

У світі знову спостерігається попит на рамні позашляховики, що змушує багатьох автовиробників не тільки не…

16.05.2024

Bentley Continental GT нового покоління буде представлено у червні

Bentley готується представити четверте покоління свого знакового Continental GT . Новий розкішний гран-турер отримає оновлену…

16.05.2024