Chevrolet офіційно представила нові Bolt EV і Bolt EUV

0
596
Chevrolet Bolt EV

У концерні GM хетчбек Bolt EV провели рестайлінг, а також випустили потенційно більш затребувану крос-версію моделі під назвою Bolt EUV (Electric Utility Vehicle).

Базовий хетчбек Chevrolet Bolt EV отримав нове обличчя з «хижим» поглядом оптики, а замість імітації решітки радіатора встановлена тепер заглушка в відтінок кузова. Задня частина електрокара також перероблена: з’явилися нові ліхтарі і задній бампер. Емблеми на автомобілі тепер не золотистого, а чорного кольору.

Кросовер Chevrolet Bolt EUV має інший, ніж у хетчбека, кузов з менш однооб’ємними пропорціями. У нього відсутні трикутні віконця в передніх стійках даху, інша поясна лінія, а на даху стоять рейлінги. Колісну базу розтягнули з 2600 до 2675 мм, загальна довжина збільшилася з 4145 до 4306 мм. При цьому по ширині (1770 мм) і висоті (1616 мм) новий кросовер майже не відрізняється від хетчбека.

Оновлення принесло моделі Bolt EV новий інтер’єр, який виглядає суворіше, ніж у дорестайлингового хетчбека. Змінилися не тільки передня панель, але також кермо і крісла, а замість джойстика управління КПП тепер є кнопковий пульт. Приладова панель має восьмидюймовий екран, у медіасистеми тепер дисплей діагоналлю 10,2 дюйма. У дорогих комплектаціях хетчбека є вентиляція передніх сидінь і підігрів заднього дивана.

У кросовера Chevrolet Bolt EUV аналогічне внутрішнє оздоблення, але простору трохи більше, адже відстань між рядами збільшили на 76 мм. Однак обсяг багажного відсіку виявився навіть трохи менше, ніж у базової моделі: 462 літра проти 470 літрів за методикою EPA . При цьому тільки для паркетника можна вибрати опціонально панорамний дах.

Техніка у двох електромобілів однакова, вона дісталася від дореформеного Chevrolet Bolt EV . На передній осі встановлено електродвигун, який видає 204 к.с. і 360 Нм. Тягова батарея ємністю 65 кВт ∙ год з’явилася ще в минулому році (до цього була 60-кіловатна). За паспортом електричний хетчбек Bolt EV може проїхати на одній зарядці до 416 км, а важка крос-версія Bolt EUV – всього 402 км.

У базовій комплектації новинок є комплекс Safety Assist , що включає в себе системи автоматичного гальмування, утримання в смузі і ще ряд помічників. При цьому Bolt EUV став першою моделлю компанії Chevrolet , для якої за доплату пропонується Super Cruise , тобто, адаптивний круїз-контроль з другим рівнем автономності, перш пропонувався тільки для моделей Cadillac . Старт продажів Bolt EV і Bolt EUV в США намічений на літо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!