Українським водіям можуть заборонити ображати поліцейських

0
84

Відповідний законопроект вже зареєстровано в Верховній Раді. Якщо його приймуть, то за образу поліцейського можна буде отримати штраф або навіть 15 діб арешту.

Законопроектом № 5050 пропонується розширити дію статті 185 Кодекс України про адміністративні правопорушення та викласти її в наступній редакції:

Злісна непокора законному розпорядженню, вимозі працівника Національної поліції України при виконанні ним службових обов’язків, а також умисні, публічні дії, які ображають честь та гідність працівника Національної поліції України під час виконання ним службових обов’язків виражені в непристойній формі, осквернення поліцейського однострою –

тягне за собою накладення штрафу від восьми до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

Вчинення таких саме дій щодо члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця у зв’язку з їх участю в охороні громадського порядку також передбачають вищезазначені санкції.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!