Європейському заводу Tesla загрожує «масова» затримка

0
71

У своєму звіті про прибутки і збитки за четвертий квартал 2020 року в минулому місяці Tesla заявила, що будівництво заводу «триває за планом».

Tesla зіткнеться з «серйозною затримкою» запуску виробництва на новому європейському заводі влітку, повідомляє газета Automobilwoche. Анонімні джерела, близькі до компанії, заявили, що критично важливі будівлі ще не зведені на майданчику в Грюнхайде недалеко від Берліна, за п’ять місяців до запланованого відкриття заводу. За їх словами, Tesla ще не подала в місцевий орган влади заявку на будівництво акумуляторного заводу, який компанія планує звести на цьому місці.

Tesla планує почати виробництво компактного кросовера Model Y на заводі в липні, його кінцева потужність складе 500 тис. Автомобілів в рік, включаючи виробництво Model 3 і, можливо, компактного хетчбека, призначеного для Європи.

Однак у своєму звіті про прибутки і збитки за четвертий квартал 2020 року в минулому місяці Tesla заявила, що будівництво заводу «триває за планом, і ми вже почали переміщати обладнання в будівлю».

Tesla також може отримати набагато менше державної допомоги для акумуляторної частини проекту, ніж повідомлялося.

Минулого місяця Європейський союз схвалив державну допомогу Tesla, BMW і іншим компаніям, щоб допомогти зміцнити позиції блоку в гонці за виробництво більшої кількості електромобілів. Очікувалося, що американський автовиробник одержить 1 мільярд євро у вигляді державної допомоги для акумуляторної частини проекту.

«В даний час немає остаточної суми фінансування для окремих проектів», – заявили в уряді ФРН.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!