Ілон Маск повідомив про плани розробити новий мінівен Tesla

0
52

Глава Tesla заявив, що в компанії планують випустити власний мінівен, але терміни запуску подібної моделі будуть залежати від обсягів поставок акумуляторів.

У плани компанії Tesla Motors входить створення і випуск нового електричного мінівена, але терміни дебюту такого автомобіля багато в чому будуть залежати від поставок необхідної кількості акумуляторів. Про це з посиланням на главу марки Tesla Ілона Маска пише видання Electrek.

«Я вважаю, що у Tesla абсолютно точно повинен з’явитися мінівен через якийсь час. Однак потрібно розуміти, що запуск нової подібної нової моделі безпосередньо залежить від обсягів випуску акумуляторів. Тим, хто не знайомий з особливостями виробництва електромобілів, дуже складно навіть припустити, наскільки непростий цей процес. Створити робочий прототип досить легко, а ось налагодити конвеєрне складання вже неймовірно складно », – повідомив Ілон Маск.

Крім того, глава компанії Tesla заявив, що з цих же причин поки затримується серійне виробництво електрогрузовиків Semi . Частково подолати цю проблему допоможе збільшення внутрішнього виробництва батарей. При цьому Ілон Маск зазначив, що Tesla на сьогоднішній день також прикладає всі сили, щоб домовитися про максимальні обсяги поставок акумуляторних батарей у сторонніх компаній.

Нагадаємо, що за останні кілька років марка Tesla показала відразу кілька концепт-карів, які поки так і не дісталися до серійного виробництва: вантажівка Semi , суперкар Roadster другого покоління, а також пікап Cybertruck . На даний момент Tesla серійно випускає повнорозмірні електромобілі Model S і Model X , а також компактні машини Model 3 і Model Y .

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!