Новини

Huawei і Seres показали копію Tesla Model X з запасом ходу більше 1000 км (фото)

Share

Через санкції США справи у Huawei на ринку смартфонів останнім часом йдуть не дуже добре – їй довелося продати бренд Honor і відмовитися від виробництва фірмових процесорів Kirin. Тому компанія почала освоювати нові для себе ринки і взяла участь в презентації першого електромобіля на платформі Huawei DriveONE, розробленого фірмою Seres, яку очолює співзасновник Tesla Мартін Іберхард.

Платформа включає в себе всі ключові компоненти електричної силової установки: двигуни, блок управління, перетворювач постійного струму, систему розподілу живлення та зарядні пристрої. Вона дозволяє перетворити звичайний бензиновий автомобіль в електричний, знизивши витрати на розробку і зробивши вартість доступною.

Так, цінник на Seres SF5 Free Expedition Edition починається з 259 800 юанів (близько 1,5 млн гривень), але при цьому запас ходу перевищує 1000 кілометрів. Для порівняння, сама «далекобійна» Tesla Model S може проїхати на одній зарядці близько 836 кілометрів. Автомобіль оснащений двома електродвигунами потужністю 350 к.с і розганяється з нуля до 100 км / год менш ніж за чотири секунди.

За зовнішнім виглядом новинка дуже схожа на кросовер Tesla Model X, а за габаритами не відрізняється від звичайної бензинової версії Seres SF5: колісна база становить 2875 мм, довжина, ширина і висота – 4700, 1930 і 1625 мм відповідно.

В оснащення входять висувні дверні ручки, 17-дюймова мультимедіа-система, 12.3-дюймова панель приладів і автопілот другого рівня, що дозволяє автомобілю самостійно рухатися по смузі, але вимагає постійного контролю з боку водія і утримання рук на кермі.

Інші подробиці і точні терміни виходу електрокара на ринок компанія поки не повідомила.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: HuaweiSERES

Останні записи

Lynx Motors виводить на ринок електричні версії DeLorean та Ford GT

Компанія Lynx Motors представила дві нові моделі: електричний позашляховик GT1e, заснований на Ford GT, та…

03.05.2024

У США почнуть штрафувати автомобілі без водіїв

У Каліфорнії, де самоврядні автомобілі вже не новина, запроваджуються нові правила. Двома законопроектами, схваленими комітетом…

03.05.2024

Honda позбудеться невимовних імен: прощай, e:Ny1, привіт, Y1

Honda, відома своїми інноваційними автомобілями, нещодавно зіштовхнулася з проблемою, яка виявилася несподіваною навіть для такого…

03.05.2024

Відбулася прем’єра концепту електричного гоночного автомобіля Skoda Enyaq RS Race

Skoda робить ставку на електричну продуктивність, представляючи концепт гоночного автомобіля Enyaq RS Race , заснований на серійній моделі Enyaq…

03.05.2024

Розкрито Toyota з найнижчою оцінкою надійності у 2024 році

Автомобілі Toyota вважаються одними з найнадійніших на світовому ринку. Їх купують величезними тиражами та стабільно…

03.05.2024

Новий Hyundai Palisade зняли зовні та всередині

Нове покоління флагманського кросовера Hyundai Palisade має побачити світ на початку 2025 року. А поки…

03.05.2024