За водіями будуть більш ретельно «стежити»: що задумали в МВС

0
1127

Протягом наступних 3-4 років планується встановити на дорогах України ще 600 камер автоматичної фіксації порушень ПДР.

МВС має намір більш ретельно «стежити» за водіями на дорогах. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко в ефірі програми «Право на право» на телеканалі «Дім», передає « ТСН ».

Так, за словами Варченка, протягом наступних 3-4 років планується встановити на дорогах України ще 600 камер автоматичної фіксації порушень ПДР.

«Ми встановили 55 камер в Києві та Київській області. У перспективі – встановлення по всій країні 600 камер протягом 3-4 років », – заявив радник міністра внутрішніх справ.

Також радник озвучив деякі дані статистики. За інформацією МВС, щорічно в Україні фіксують до 150 тисяч дорожньо-транспортних пригод, в яких гинуть 3,5 тисячі українців. 30% ДТП відбуваються через перевищення швидкості. Ще приблизно 20% ДТП на українських автодорогах – через порушення правил маневрування. Ще 10% – через водіїв в стані алкогольного сп’яніння.

«Цей« кривавий урожай »збирає порушення швидкісного режиму. Тобто там, де потрібно їхати 50 км / год плюс дозволених 20, людина їде 180 км / год, так як вважає, що у нього хороший автомобіль і він – майстерний водій в свої 19 років », – додав Варченко.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!