Mazda перестала випускати дизельні мотори

Mazda підтвердила, що дизельний двигун Skyactiv-D офіційно знято з продажу в США.

0
134

Спочатку планувалася для впровадження в Mazda 6 і тільки в кінцевому підсумку запропонована в кросовері CX-5, силова установка на важкому паливі від Mazda не затрималася надовго.

«Після оцінки споживчого попиту Mazda більше не буде пропонувати дизельний двигун Skyactiv-D на ринку США», – заявив представник Mazda Roadshow в четвер.

Ще в квітні Mazda повідомила CarsDirect, що «при нинішньому стані світу багато речей є попередніми». Виробництво CX-5 2020 завершилося в травні, що разом з тим позбавило американців і дизельного мотора. Про подальшу долю силових установок ще тоді ходили сумнівні чутки, а Mazda до сьогоднішнього дня мовчала на цю тему. 

Дизельні моделі стикаються з виключно важкою конкуренцією в США, де в останні роки вони практично не набирали обертів, крім повнорозмірних пікапів. Всі півтонні вантажні автомобілі Америки тепер доступні з шестициліндровими дизельними двигунами.

У січні минулого року на решту дизельні CX-5 2019 року дилери пропонували п’ятизначні знижки. Тепер, через рік, деякі з них все ще можна знайти в прайс-листах автосалонів, що говорить про низький попит на них.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!