Lexus може випустити новий рамний позашляховик

У 2021 році в США припиняться продажу Toyota Land Cruiser. Причина криється в слабкому попиті. Однак в Північній Америці залишиться соплатформенний люксовий Lexus LX. На додаток до нього Toyota готує ще один рамний позашляховик Lexus, його розробка йде повним ходом.

0
525

У бесіді з Automotive News глава підрозділу Toyota Motor North America Джек Холліс зазначив, що було б нерозумно повністю йти з ринку позашляховиків в період вибухового зростання попиту на SUV.

За його словами, клієнти хочуть, щоб бренди пропонували більше можливостей, і для Lexus було б «нерозумно» не наслідувати їхній приклад в розширенні свого портфеля. Хоча Холліс визнав, що в лінійці Lexus є місце для пропозиції, аналогічного Land Cruiser, це ще не все. У той же час глава Lexus Ендрю Гіллеланд сказав, що у бренду є можливості для зростання.

Гіллеланд додав, що з боку клієнтів існує «спрага» справжніх рамних позашляховиків і це той напрямок, який «досліджує» Lexus.

Не виключено, що нова модель отримає ім’я Lexus LQ – таку абревіатуру компанія запатентувала навесні 2020 року. Поки немає достовірних відомостей про те, яким буде цей позашляховик. З урахуванням того, що у Lexus вже є більш компактний GX (аналог Land Cruiser Prado), можна припустити, що LQ виявиться ще більший і розкішніше, ніж LX. 

Що стосується Toyota Land Cruiser, то нинішній модельний рік стане останнім в історії 63 років продажів в США. Основною причиною називається низький попит. За останні 15 років японська компанія продавала в середньому по 2,9 тисячі позашляховиків в рік. При цьому 2020 й не можна назвати провальним: клієнти купили 3147 Ленд Крузер.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!