Які авто будуть купувати українці в 2021 році

0
448

Несподівано, в карантинний рік, український авторинок вибився в європейські лідери: продажу авто знизилися зовсім небагато.

Хоч автомобільна статистика і виглядає «спокійною», структура продажів машин в Україні помітно змінилася, інформує enovosty.com/news .

Тенденція, яка визначає розвиток вітчизняного авторинку – зміщення попиту в бік зовсім дешевих авто. Йдеться про б / у машинах вартістю до $ 5 тис.

За такі гроші можна купити старі (2000-х років випуску) Volkswagen, Renault, Peugeot і ін. Попит на них прискорив карантин, коли люди гарячково збирали останнім гроші, щоб купити хоч якийсь засіб пересування. І, поки бушує епідемія, попит на такі машини буде стабільно високим.

На цій хвилі в Україні збільшилася пропозиція недорогих б / у авто , які зараз постачають вже не тільки з Європи і США, але і, наприклад, з Канади (з якою у нас діє митний безвіз і є пільги по ввізних мит).

А ось бум в сегменті елітних авто, який спостерігався ще кілька місяців тому, під кінець року пішов на спад.

У підсумку, якщо брати річну статистику, то, наприклад, продажі Lexus, за даними асоціації «Укравтопром», в листопаді пішли в “мінус” на 10,5% (у порівнянні з аналогічним періодом минулого року), Mercedes – на 28, 4%, Porsche – на 45,7%. А ось продаж відносно недорогих Ford, навпаки, виросли на 102,4%, а ще більш доступних за ціною Ravon – майже на 300%.

А ось електрокари так і не стали популярними. «Хоча по електрокарам діють безпрецедентні пільги – нульові ставки по акцизу, ПДВ, ввізного мита, рекордного зростання їх продажів не спостерігається. У минулому році в салонах було реалізовано близько 670 таких авто, в цьому – до тисячі. Частка електрокарів – всього до 1% ринку. Очікуваного прориву не сталося », – констатує експерт ринку Олег Омельницький.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!