За установку ГБО пропонують доплачувати по $ 1000

0
236

Чиновники в Україні вже довгий час обговорюють процедуру сертифікації ГБО – пропонують брати по 3000 гривень з автомобіля. У той же час, чиновники в Європі пропонують доплачувати кожному автомобілісту, який оснастить свій автомобіль ГБО – по 1000 доларів.

LPG і CNG (італійські асоціації зрідженого вуглеводневого газу та стисненого природного газу) пропонують уряду країни стимулювати автомобілістів до переходу на автогаз. Для цього, кожному автовласнику, який оснастить свій автомобіль ГБО будуть доплачувати по 900 євро або 1000 доларів. При цьому, двигун автомобіля повинен відповідати стандарту Euro-4 або Євро-5.

Головною метою асоціація є модернізація найстарішого в Європі автопарку, і зниження кількості шкідливих викидів в атмосферу. Ті автомобілісти, які зважаться встановити на свої автомобілі системи LPG і CNG отримають стимулюючі виплати – 600-900 євро.

Бонусний план розрахований на 3 роки. Для його реалізації виділили 300 млн. євро. За прогнозом експертів, цих коштів буде достатньо для переобладнання приблизно 500 тис. автомобілів за рік.

В період економічної кризи, пропозиція асоціацій LPG і CNG надасть позитивної вплив на автомобільний ринок в загальному, і на кожного окремого автовласника.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!