Поява електрокара Apple не стане серйозною загрозою для Tesla

0
94

Компанія Tesla через кілька років збирається контролювати без малого дві третини ринку електрокарів. Причому на думку експертів, конкуренції марці боятися не варто.

 Так, новина про те, що Apple хоче випустити власний електромобіль, трохи знизила курс акцій американського виробника електричних машин, проте в майбутньому серйозної загрози від нового суперника для компанії Ілона Маска немає. У цьому впевнені фахівці Loup Ventures, чий прогноз наводить видання Seeking Alpha.

Сьогодні частка електрокарів на світовому авторинку не перевищує трьох відсотків, проте через п’ять років ця цифра може вирости відразу в десять разів. Тоді Tesla цілком може залишити за собою третину ринку батарейних машин. Частку поділять інші виробники електрокарів.

Apple же, на думку експертів, продовжить впливати на вартість акцій Tesla, тільки з часом цей вплив буде слабшати.

В Apple прекрасно розуміють, що розробка електрокара і виведення його на ринок – справа трудомістка і дуже дороге. Tesla же встигла забезпечити собі хороший заділ на майбутнє: так поки жоден виробник не зміг представити серійний електромобіль, який зрівнявся б за характеристиками з Tesla Model 3.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!