Volvo оголоcила про випуск нового електромобіля

0
96

Раніше в цьому місяці Volvo оголосила, що буде виробляти електродвигуни на своєму заводі в Skövde в Швеції, де до середини наступного десятиліття планує налагодити повне власне виробництво електродвигунів. Це рік, коли автовиробник хоче, щоб його глобальні продажі на 50 відсотків складалися з повністю електричних автомобілів, а решта – з гібридів.

Закордонне видання Automotive News повідомляє, що 2 березня наступного року Volvo представить новий електромобіль і в цей день поділиться додатковою інформацією про свою стратегію електрифікації.

На даний момент мало що відомо, але, принаймі, ми знаємо, що новий автомобіль на батарейках буде заснований на компактній модульної архітектурі (CMA), яка також лежить в основі кроссовера Volvo XC40 Recharge.

«Ми будемо тримати вас в невіданні, поки не покажемо реальну машину, але я обіцяю вам, що це буде дуже красива машина», – сказав генеральний директор Volvo Хакан Самуельсон. Коли його запитали, чи замінить новий електромобіль знятий з виробництва V40, він сказав: «Щоб Volvo була прибутковою, нам необхідно зосередитися на більш дорогих сегментах автомобілів преміум-класу».

У попередньому інтерв’ю Самуельсон заявив, що хоче, щоб Volvo до 2030 року стала виробником тільки електромобілів. Кросовер XC90 наступного покоління, ймовірно, стане останньою моделлю бренду з двигуном внутрішнього згоряння. 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!